Suroviny: 600 g morčacích pŕs alebo 4 morčacie rezne, soľ, 50 g pistáciových orieškov, tavený syr (Lunex), čerstvá mäta, hladká múka olej na vyprážanie, 200 g kunkvátov, 3 dl pomarančovej šťavy, kúsok masla, 1 dl šľahačkovej smotany, 1 dl bieleho vína, 1 polievková lyžica cukru, 50 g kešu orieškov
Postup: Morčacie prsia naklepeme na tenké rezne, osolíme, potrieme taveným syrom, posypeme pistáciami a posekanou mätou. Zabalíme do rolády, spevníme špáradlom, obalíme v hladkej múke opečieme na rozpálenom oleji do zlata. Mini pomaranče umyjeme, rozkrájame na polovice. Dáme do kastrólika spolu s kryštálovým cukrom a vínom. Dusíme asi 10 minút, až kým vznikne hustá sirupová šťava. Pridáme šľahačkovú smotanu a zjemníme maslom. Prehrejeme a odstavíme. Roládu rozkrojíme a dekorujeme pomarančovou omáčkou. Namiesto morčaciny môžeme použiť aj kuracie prsia a kunkváty môžeme nahradiť dielikmi očisteného pomaranča. V tom prípade skrátime dobu dusenia na polovicu