Suroviny (4 porcie): 1 kurča, 4 - 5 citrónov, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL horčice, 250 ml olivového oleja, 1,5 kg zemiakov, po 3 cibule, jablká, mrkvy, petržlenu, tymian, mleté čierne korenie, soľ, olej

Postup: Z citrónov vytlačíme šťavu, prelisujeme do nej cesnak, zalejeme olejom, pridáme soľ, korenie, horčicu, premiešame. Očistené zemiaky pokrájame na mesiačiky, cibuľu nasekáme nadrobno, primiešame k citrónovej marináde, necháme 30 min. odstáť. Kurča naporcujeme, osolíme, okoreníme, poukladáme na naolejovaný pekáč, obložíme ochutenými zemiakmi, posypeme tymianom, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen, jablká, dáme zapiecť (elektrická rúra 200, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň, čas pečenia 90 min.). Na posledných 20 minút alobal odstránime.