Suroviny (4 porcie): 400 g kuracích pŕs, 300 g mrkvy, 1 citrón, 1 viazanička petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 300 g malých cestovín, soľ, 2 PL oleja, trochu cukru, mleté čierne korenie, 2 PL masla, 2 PL hladkej múky, 400 ml mlieka, 2 ČL horčice, 80 g strúhaného syra, maslo na vymastenie formy
Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Kuracie prsia opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájame na rezance. Mrkvu očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky. Citrón dôkladne umyjeme horúcou vodou, osušíme a nastrúhame trochu citrónovej kôry. Petržlenovú vňať umyjeme, nasekáme, cesnak ošúpeme, prelisujeme, Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, zlejeme, necháme odkvapkať. Mäso z každej strany opečieme v horúcom oleji, osolíme a odložíme na teplé miesto. Na tom istom oleji opečieme mrkvu, dochutíme soľou a trochou cukru. Vyberieme, zmiešame s mäsom, petržlenovou vňaťou, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, vymiešame cestoviny, dochutíme soľou a korením. Všetko dáme do vymasteného pekáča. V menšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku, zapražíme, zalejeme mliekom, osolíme, okoreníme, omáčku za stáleho miešania varíme do zhustnutia, primiešame do nej horčicu, vylejeme na cestoviny a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do rúry a upečieme.