Pečená kačka s tymiánom

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Suroviny: Jedna celá kačka, tymián, soľ, 1 kg polohrubej múky, 20 dkg droždia, 1 l mlieka, 1 vajce, krupica

Postup: Kačku dôkladne posolíme a potrieme tymiánom. Položíme ju do pekáča na brucho a dáme pomaly piecť do rúry. Rozpečenú kačku rozkrájame na porcie, zlejeme tuk, podlejeme vodou a necháme dopiecť do zlatista.

Pripravíme cestové hrče (suky). Z múky, droždia, mlieka a vajca vypracujeme cesto, kúsky cesta rozvaľkáme, potrieme tukom, posypeme krupicou, zrolujeme a zaviažeme. Varíme v osolenej vode. Uvarené suky sa pekne rozkroja.

Podávame s dusenou červenou kapustou.

 


AdSense