Suroviny (6 porcií): 1 vykostené jahňacie stehno, 4 strúčiky cesnaku. Na potretie: 50 ml olivového oleja, 20 ml koňaku, 1 ČL sójovej omáčky, 1 ČL worcesterskej omáčky, 2 - 3 ČL soli, 1 ČL čierneho k korenia, 1 CL oregana, 1 ČL bazalky, 1 ČL červenej papriky, 1 ČL grilovacieho korenia, 2 strúčiky cesnaku. Do pekáča: 5 strúčikov cesnaku, 2 tyčinky škorice, 3 klinčeky, 3 nové korenia, 3 celé čierne korenia, 4 bobkové listy, 2 veľké cibule, 2 balíčky koreňovej zeleniny na polievku, 100 - 150 ml mlieka, 5 PL nakrájanej petržlenovej vňate
Postup: Všetky ingrediencie na potretie premiešame, natrieme na mäso, prešpikované cesnakom. Necháme odležať v chladničke 24 h. Na stehno poukladáme neošúpané strúčiky cesnaku, podlejeme 300 ml vody, necháme piecť prikryté asi 50 m pri 250 °C, potom cesnak vyberieme, ošúpeme, prelisujeme, potrieme ním vrchnú časť stehna. Do pekáča k mäsu vložíme škoricu, klinčeky, korenie, bobkové listy, zakryjeme, ešte pečieme 50 m pri nižšej teplote 180 °C, občas mäso polejeme výpekom. Po 50 m pridáme zeleninovú zmes a cibuľu nakrájanú na kolieska. Vložíme do rúry na 30 m, až je mäso mäkké. Po upečení vyberieme z pekáča (škoricu, bobkový list vyhodíme). Do šálky odložíme 200 ml výpeku, ostatok rozmixujeme so zeleninou, zmes v hrnci prehrejeme, pridáme mlieko, petržlenovú vňať. Vhodnou prílohou sú menšie zemiaky uvarené v šupke, potom osmažené na horúcom oleji, ochutíme ich cesnakom, oreganom, bazalkou, na záver pridáme mletú červenú papriku. Teplovzdušná rúra 200/180 °C.