Suroviny (6 porcií): 600 g vykosteného jahňacieho mäsa (pliecka, stehna, krkovičky), 1 kg paradajok, 1 bobkový list, 1 strúčik prelisovaného cesnaku, 350 g zemiakov, 1/4 ČL škorice, 1 PL pomletých orechov, 4 PL červeného vína, 1 baklažán, 6 cukiet, 120 g hríbov, 4 PL kapár, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Umyté, osušené mäso nakrájame na väčšie kúsky. Nahrubo nasekáme paradajky, cibuľu, zemiaky, baklažán, cukety, hríby. Mäso dáme do hlbšieho hrnca (okrem baklažánu, cukiet), pridáme hríby, bobkový list, cesnak, škoricu, pomleté orechy, korenie, soľ. Prilejeme víno, premiešame. Ak použijeme čerstvé paradajky, dolejeme asi 300 ml vody. Prikryjeme, v mierne predhriatej rúre pečieme 15 m. Elektrická rúra, 200, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 3 - 4, celkový čas pečenia 1h 45 m. Skontrolujeme množstvo výpeku, podľa potreby podlejeme vodou. Ďalšiu hodinu pečieme v rúre bez pokrievky, kontrolujeme, či sú zemiaky ponorené vo vode. Pridáme baklažán, cukety, kapary, pečieme ešte 30 m. Z povrchu zberáme tuk, pred podávaním vyberieme bobkový list.
Podávame s cestovinami alebo s ryžou ochutenou karí korením a zmiešanou so sterilizovaným hráškom.