Suroviny (4 porcie): 600 g jahňacieho chrbta, 250 g kukuričnej krupice, 4 dl mlieka, 1 viazanička cibuľky, 200 g húb (hlivy ústricovej, kuriatka alebo ši - take), 2 kalifornské papriky, 1 dl červeného vína, 0,5 dl sójovej omáčky, 1 dl o leja, 30 g masla, 1 ČL kečupu, 1/2 viazaničky čerstvého rozmarínu, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Cibuľku nakrájame nadrobno, necháme opražiť dosklovita na kúsku masla. Prisypeme kukuričnú krupicu, okoreníme, osolíme, podlejeme mliekom, pri častom miešaní varíme až zmes celkom zhustne. Vylejeme ju do vymastenej tortovej formy, rovnomerne ju rozprestrieme, odložíme aspoň na 10 m na chladné miesto stuhnúť. Potom z nej vykrojíme kolieska, opečieme z oboch strán na pár kvapkách oleja. Jahňacinu osolíme, okoreníme, ochutíme rozmarínom, predpečieme na rozpálenom oleji. Mäso dáme na pekáč a na 10 - 15 m vložíme piecť do rúry pri 180 °C. Huby pokrájame na kúsky, dusíme na rozpálenom oleji, pridáme papriku nakrájanú na plátky. Osolíme, okoreníme, posypeme čerstvými lístkami rozmarínu. Keď sa zelenina mierne opraží, ochutíme ju sójovou omáčkou, kečupom, červeným vínom. Pridáme 30 g masla, všetko dusíme niekoľko minút. Jahňaciu pečienku podávame s kukuričnými plackami a hubovou zmesou na červenom víne.