Suroviny (4 osoby): 2 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, šťava z 1/2 citróna, 1 PL posekaného čerstvého oregana, 450 g jahňacieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, 6 paradajok, 1 biela kapusta, 1 PL posekanej čerstvej mäty, 1/4 uhorky, šťava z 1/2 citróna, 4 chleby pita

Postup: Rozohrejeme gril. Do misky dáme olivový olej, roztlačené strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a posekané oregano a premiešame. Vložíme kocky jahňaciny a dôkladne obalíme v zmesi. Kocky ponapichujeme na 4 ražníky, opekáme na rajnici 8 m domäkka, pri čom ich často obraciame. Pred dopečením zohrejeme pod grilom aj chleby pita. Šalát: do misky dáme paradajky pokrájané na kolieska, cibuľu posekanú nadrobno, postrúhanú kapustu, posekanú mätu a na kocky pokrájanú uhorku. Zeleninu premiešame, pridáme olej, soľ, mleté čierne korenie a citrónovú šťavu. Ražníky podávame so šalátoma krajcami chleba pita.