Suroviny (4 porcie): 4 jahňacie kotlety (po 80 g), grilovacie korenie, čerstvý rozmarín, soľ, olivový olej, cesnak, 120 g čerstvej rukoly, 2 mrkvy, kúsok zeleru, malá cuketa, cibuľa, malá konzerva drvených paradajok, štipka cukru, bazalka, mleté čierne korenie
Postup: Jahňacie kotlety marinujeme v olivovom oleji s grilovacím korením, nasekaným čerstvým rozmarínom a plátkami cesnaku niekoľko hodín. Osolíme, ugrilujeme alebo opečieme. Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame s umytou cuketou na drobné kocky. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľku a pridáme mrkvu, zeler a cuketu. Restujeme a pridáme cukor, soľ, bazalku a drvené paradajky. Dusíme asi 20 minút do mäkka. Omáčka musí byť hustej konzistencie. Rukolu umyjeme, osušíme a premiešame s troškou olivového oleja a soli. Do omáčky Brunoise môžeme počas varenia pridať aj trochu červeného vína. Ak nemáme k dispozícii drvené paradajky, môžeme použiť aj čerstvé, ktoré najprv sparíme (blanšírujeme) vo vriacej vode a potom ošúpeme a zbavíme semienok. Dužinu nakrájame na drobné kocky.