Suroviny: 250 g pomletého jahňacieho mäsa, 800 g baklažánov, 2 väčšie cibule, cesnak, zelená petržlenová vňať, 30 g oleja, 1 žemľa, mleté čierne korenie, 20 g strúhanky, 50 g masla, 1 zelená paprika, soľ

Postup: Baklažány prekrojíme pozdĺžne na polovičky, zalejeme horúcou vodou, necháme 10 min stáť. Potom vydlabeme, nesmieme poškodiť šupku. Prázdne polovice osolíme, necháme stáť. Pokrájanú cibuľu, vňať dusíme 5 - 10 min. na oleji, pridáme posekanú dužinu z baklažánov, zmes spojíme namočenou žemľou, premiešame s mäsom, osolíme, okoreníme. Polovice baklažánov osušíme, naplníme mäsovou zmesou, posypeme strúhankou, pokvapkáme maslom, pečieme 45 min. Do plnky môžeme pridať i pokrájanú papriku, cesnak a opražíme s cibuľou. Podávame teplé s dusenou ryžou alebo sendvičom.