Suroviny (4 osoby). Cesto: 250 g hladkej múky, 2 PL oleja, 2 žĺtky, 1/2 ČL soli.

Plnka: 100 g eidamu, 500 g mletého mäsa (hovädzieho a bravčového/, 1 vajce, 2 feferónky, 1 cibuľa, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie

Postup: na doske vypracujeme cesto z múky, žĺtkov, oleja a 125 ml studenej vody. Cesto musí byť vláčne a má odpočívať aspoň 1/2 h. Feferónky umyjeme, zbavíme jadierok a nasekáme nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, syr nastrúhame. Všetko pridáme k mäsu spolu s vajcom, vymiešame a spracujeme rukami. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej utierke na tenký plát, posypeme strúhankou a navrstvíme mleté mäso. Zrolujeme, závin prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C 45 m. Podávame s paradajkovou omáčkou alebo kečupom.