Suroviny (4 osoby): 500 g mletého mäsa (zmes hovädziny a bravčoviny), 250 ml mäsového vývaru, 200 ml bieleho vína, 100 g smotanového taveného syra, 125 ml smotany na šľahanie, 100 g zelených olív, 2 ČL maizeny, 1 vajce, strúhanka z 2 žemlí, čerstvá petržlenová vňať, pažítka, soľ, mleté čierne korenie, cibuľa
Postup: Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mäso zmiešame s vajcom, cibuľou a trochou strúhanky. Pridáme soľ, korenie a premiešame. Z mäsovej zmesi vytvarujeme asi 12 guliek, do stredu každej urobíme dierku, vložíme olivu a zabalíme. Vývar a víno vlejeme do hrnca, zohrejeme, vložíme guľky. Prikryté varíme asi 10 m. Hotové klobásy vyberieme a dáme na teplé miesto. Syr rozpustíme vo vývare, zahustíme maizenou rozmiešanou v troške vody a pridáme smotanu. Petržlen alebo pažítku nasekáme najemno a spolu so zvyšnými nakrájanými olivami vmiešame do omáčky.