Suroviny (pre 4 osoby): 600 g hovädzej sviečkovice, 200 g údeného syra, 50 g oleja, 4 ČL soli, mleté čierne korenie, 200 g brokolice, 200 g karfiolu, 180 g masla, 600 g zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, mleté biele korenie, petržlenová vňať
Postup: Hrubšie sviečkové rezy narežeme po okrajoch a naplníme údeným syrom. Rezy osolíme, okoreníme, potrieme olejom a pečieme na grile. Zeleninu očistíme, krátko povaríme a scedíme. Potom polejeme 1 ČL masla a pred podávaním každú porciu posypeme petržlenovou vňaťou. Zvyšok masla vymiešame s posekanými strúčikmi, soľou, bielym korením, pridáme petržlenovú vňať. Sformujeme do valčeka, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke.
Pred podávaním dáme na sviečkové rezy plátky bylinkového masla.