Suroviny (6 porcií): 1,5 kg predného hovädzieho mäsa alebo bravčového pliecka, 3 menšie cibule, 3 mrkvy, petržlenová vňať, rozmarín, bobkový list, 2 klinčeky, mleté čierne korenie, 750 ml červeného vína, 125 ml octu, 250 g prerastenej slaninky, 4 polievkové lyžice oleja, trochu soli, šťava z polovice pomaranča, 8 strúčikov cesnaku, 100 g zelených olív

Postup: Mäso umyjeme pod studenou vodou, osušíme, nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny, mrkvu ošúpeme a nakrájame. Do veľkého hrnca dáme mäso, mrkvu, cibuľu, petržlenovú vňať, rozmarín, bobkový list, klinčeky, posypeme mletým čiernym korením, zalejeme vínom, octom, prikryjeme a pokrievkou a na noc odložíme do chladničky. Na druhý deň vyberieme mäso z marinády, nálev precedíme do misy. Slaninu nakrájame na plátky, v hrnci zohrejeme olej, pridáme slaninu a opražíme do sklovita. Vložíme kúsky mäsa, prudko opražíme, mäso osolíme. K mäsu prilejeme pomarančovú šťavu, ošúpaný cesnak, scedený nálev, prikryjeme a na miernom ohni varíme asi jeden a pol hodiny. Desať minút pred dovarením primiešame olivy.