Suroviny: 4 hovädzie rezne zo stehna, 40 g údenej slaniny, 50 g hladkej múky, 100 g koreňovej zeleniny, cibuľa, borievky, 2 zrná nového a 5 čierneho korenia, na hrot noža tymiánu, 1 bobkový list 10 g kapár, 1 dl suchého červeného vína, 10 g cukru, citrón, soľ

Postup: Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, prešpikujeme slaninou, osolíme, zľahka obalíme múkou a prudko opečieme. Potom rezne preložíme do kastróla, kde sme na masle opražili koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme borievky, korenie, tymián a bobkový list. Zalejeme vývarom z kostí a dusíme domäkka. Rezne vyberieme, šťavu vydusíme, zaprášime hladkou múkou, opražíme. Podlejeme troškou vývaru a precedíme cez sito. Pred podávaním pridáme do omáčky posekané kapary, citrónovú šťavu, suché červené víno a cukor upražený na karamel.

Podávame s varenými zemiakmi, haluškami alebo žemľovou knedľou.