Suroviny: 1,5 dl olivového oleja, 1 kg bravčového pliecka, 2 domáce klobásy, 5 cibúľ, 5 zemiakov, 1,5 Pl sušenej koreňovej zeleniny, 1,5 PL včelieho medu, 1 Pl tekutého polievkového korenia, 1 Pl plnotučnej horčice, 1 Pl worchesterskej omáčky, 1/2 KL čili omáčky, 1/3 KL mletého korenia, 3 dl 10 st. iva, voda, 1 PL zemiakového škrobu, 1 PL hladkej múky, 6 strúčikov cesnaku, mletá rasca (podľa chuti)

Postup: Olej rozohrejeme v hrnci. Pridáme med a premiešame. Necháme skaramelizovať a pridáme 1/3 nakrájanej cibule. Smažíme 3 - 4 minúty a primiešame nakrájanú klobásu. Keď pustí šťavu, vložíme nakrájané mäso a zvyšok cibule. Po opražení mäso dochutíme horčicou, korením a omáčkami. Prisypeme rascu. Minútu miešame a počas varenia prilejeme 0,7 l vody. Krátko povaríme, pridáme pivo a varíme ešte 5 minút. Kúsky mäsa vyberieme a dáme s časťou šťavy do tlakového hrnca na 15 minút. Ku klobáse so zvyškom šťavy pridáme nakrájané zemiaky a varíme asi 15 min. Mäso s vývarom vrátime do hrnca. Do 2,5 dl studenej vody pretlačíme cesnak, pridáme múku a škrob. Rozmiešame v ručnom šľahači. Zmes vlejeme do guláša a povaríme 2 minúty. Podávame s chlebom.