Suroviny: 50 g anglickej slaniny, 750 g morčacieho mäsa, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 mrkvy, 2 PL oleja, soľ, čierne korenie, štipka kajenského korenia, 1/2 ČL tymianu, 1/4 ČL majoránu, 100 ml sherry, 1/4 l kuracieho vývaru, 1 ČL škrobovej múčky, 3 PL kyslej smotany

Postup: Nakrájanú slaninu škvaríme 5 m, odložíme. Mäso nakrájame na kocky, ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame. Oškrabanú mrkvu nakrájame na tenké kolieska. K tuku zo slaniny pridáme olej, opečieme na ňom mäso, cibuľu, cesnak, mrkvu. Osolíme, dochutíme všetkými koreninami, zalejeme vývarom a sherry. Dusíme 25 m. Škrobovú múčku rozmiešame v troške vody, pridáme k mäsu. Prevaríme, zjemníme kyslou smotanou.