Suroviny (4 porcie): 1 bal. cestovín (lasagne), 1 bal špenátového pretlaku, 300 g tvarohu, 200 g nastrúhaného eidamu, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, 150 ml kyslej smotany, soľ, olej

Postup: Špenátový pretlak podusíme na panvici tak, aby sa odparilo čo najviac prebytočnej vody, dochutíme soľou. Zmiešame tvaroh, postrúhaný syr, vajce, pretlačený cesnak a smotanu. cestoviny uvaríme podľa návodu. Ohňovzdornú misu alebo vyšší pekáč jemne potrieme olejom a začneme ukladať jednotlivé vrstvy cestoviny, špenát, tvarohovú plnku. Celý postup ešte raz zopakujeme a zakončíme vrstvou cestovín. Poslednú vrstvu cestovín potrieme tvarohovou plnkou a posypeme syrom. Pečieme v horúcej rúre, kým sa povrch nesfarbí do zlatista. Elektrická rúra 180, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia 20 minút. Lasagne chutia aj studené.