Suroviny: 1 balenie špagiet, špenát (môže byť aj mrazený), 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 smotany (cca 500 ml), syr Feta, bazalka

Postup: Špagety uvaríme v osolenej vode s PL oleja. Varíme do polomäkka, po uvarení krátko prepláchneme studenou vodou, necháme v teple a do špagiet primiešame 2 PL kvalitného olivového oleja.

Omáčka: Nadrobno pokrájanú cibuľku zľahka opražíme na olivovom oleji, pridáme posekaný cesnak a neskôr špenát. Ak použijeme mrazený špenát, stačí ho podusiť asi 10 min. Čerstvý špenát dusíme dlhšie, podľa potreby. Neskôr pridáme trochu sójovej omáčky, pred koncom varenia trochu bazalky a prípadne ďalšie prísady na dochutenie. Po dusení prilejeme smotanu a podľa potreby zahustíme strúhankou. Špagety podávame zaliate omáčkou a navrch nasypeme rozdrvenú Fetu (nekrájame, nestrúhame vyzerá to lákavejšie).