Suroviny (4 osoby): 350 g hladkej múky, 20 g kvasníc, 2 PL tekutého bravčového tuku, 220 ml vlažnej vody, soľ, tuk na vytretie formy

Náplň 600 g paradajok, 20 g tuniaka v oleji, 50 g ančovičiek, 50 g zelených olív s kapiou, 2 vajcia, 1 šalotka, 3 PL olivového oleja

Postup: Do preosiatej múky urobíme jamku, do nej vložíme kvasnice, pridáme tuk, osolíme, prilejeme 220 ml vlažnej vody a rukami vypracujeme cesto. Uložíme ho do múkou vysypanej misky, poprášime cesto, necháme v teple 2 hodiny vykysnúť.

Vajcia uvaríme natvrdo, ochladíme, olúpeme, nakrájame na 5 mm hrubé kolieska. Šalotku ošúpeme, nakrájame na kolieska, tuniaka rozdrobíme vidličkou, ančovičky olúpeme, nakrájame na plátky, paradajky sparíme, olúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na plátky, pražíme 5 m na oleji, osolíme, necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát hrubý 4 mm. Formu na pizzu vymastíme, vyložíme cestom tak, aby boli pokryté aj steny. Na cesto navrstvíme paradajky a ostatné prísady.

Pečieme v rozohriatej rúre pri 200 °C 20 minút.