Suroviny (8 - 10 porcií): Kysnuté cesto: 600 g hladkej múky, 2 balíčky instantného droždia, 2 ČL soli, 4 PL bylinkovej zmesi (rozmarín, tymian, oregano), 300 ml vlažnej vody, 4 PL oleja.

Obloženie: 1 kg rajčiakov, 150 g šalotky, 500 g ricotty (čerstvý ovčí syr), 1 téglik tučnej smotany, 2 strúčiky cesnaku

Postup: Múku v mise zmiešame s droždím, pridáme soľ, bylinky, vodu, olej. Vymiešame, až vznikne hladké cesto. Necháme prikryté kysnúť na teplom mieste, až s jeho objem viditeľne zväčší. Ešte raz cesto premiesime na pomúčenej doske, rozdelíme na polovice. Každú rozvaľkáme, položíme na vymastený plech. Umyté rajčiaky osušíme, pokrájame na plátky. Olúpané šalotky prekrojíme napoly, pokrájame na tenké mesiačiky. Syr zmiešame so smotanou, ošúpaaný cesnak prelisujeme, pridáme k syrovej zmesi, ochutíme čiernym korením.

Zmes rozotrieme na cesto, navrch poukladáme rajčiaky, šalotku. Pečieme pri 200 °C 25 min.