Suroviny (4 osoby): 250 g polohrubej múky, 7 g droždia, soľ, 1 ČL sušených talianskych byliniek, 7 PL olivového oleja, 2 vetvičky tymiánu, 100 g paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, 12 minimozareliek, 250 g paradajok, 50 g salámy
Postup: Múku droždie a 1/4 ČL soli, bylinky, 5 PL oleja a 1/4 l vlažnej vody vymiesime na cesto. Potom krátko premiesime v rukách, vytvarujeme guľôčky a necháme 30 minút odpočívať. Poodtŕhame lístočky tymiánu. V miske zmiešame paradajkový pretlak, soľ, korenie a nakrájanú papriku. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na placku s priemerom 28 cm, preložíme na papier na pečenie a položíme na plech. Cesto potrieme paradajkovou zmesou a pečieme v rozohriatej rúre pri 200 asi 20 - 25 minút. Medzitým necháme odkvapkať mozarellu a nakrájame ju na plátky, Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Pizzu vyberieme, obložíme plátkami mozarelly, paradajok a salámou. Pokvapkáme olivovým olejom a dochutené lístkami tymiánu pečieme dalších 10 minút.