Suroviny (4 porcie): 500 g cestovín (mušličiek), 1 strúčik cesnaku.
Omáčka: 2 feferónky, 100 g naložených alebo sušených paradajok, 250 g anglickej slaniny, 1 strúčik cesnaku, 350 ml mäsového vývaru, 3 PL paradajkového pretlaku, 100 g čiernych olív, mleté čierne korenie, soľ
Postup: cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Omáčka: Umyté feferónky rozkrojíme, zbavíme semienok, nakrájame na tenké plátky, paradajky na kocky, slaninu na menšie kúsky, dáme na panvicu cesnakom, feferónkami, zalejeme vývarom, pridáme paradajky, varíme 5 m, primiešame pretlak, polovicu olív, okoreníme, osolíme. Uvarené cestoviny ešte teplé dáme na taniere zalejeme omáčkou, ozdobíme zvyšnými olivami, lístkami bazalky.