Základné cesto: 500 g hladkej múky, 5 vajec, 1 PL olivového oleja. Spracované cesto ešte dôkladne premiesime, rozvaľkáme, ručne alebo pomocou strojčeka na cestoviny, Na plát hrubý 2 cm nakrájaný na pásy široké 12 cm kladieme plnku v rozstupoch 6 cm. Pásy jemne pokvapkáme vodou, v polovici preložíme. cesto dôkladne pritláčame medzi plnku, aby sa ravioli pri varení nerozlepovali. Zlepené pláty pokrájame ostrôžkou na jednotlivé ravioli, prebytočné cesto po krajoch môžeme odkrojiť.
Suroviny (6 osôb): 500 g základného cesta, 1 malá mäsová tekvica, 1 sušená čili paprička, 1 vetvička rozmarínu, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 50 g masla, citrón, 100 g mascarpone, o. olej, parmezán, 50 g žltých hrozienok, 50 g píniových orieškov
Postup: Umytú tekvicu nakrájame na štvrtiny, osolíme, pokvapkáme olejom. Rozmarín, cesnak, čili papričku nasekáme nadrobno, posypeme tekvicu, pečieme pri 200 st. 20 m domäkka. Necháme vychladnúť, z tekvice stiahneme šupku, nasekáme ju, zmiešame s mascarpone, dochutíme soľou, kôrou z citróna. Ravioli varíme vo vriacej slanej vode 4 m. Na panvici rozpustíme maslo, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vývaru či vody, varíme 4 m, pridáme ravioli, hrozienka, oriešky. Posypeme čerstvo strúhaným parmezánom