Suroviny (4 porcie): 250 g makarónov, soľ, 2 póry, 2 paradajky, 75 g tvrdého syra, 4 vajcia, 400 ml mlieka, mleté čierne korenie, trocha strúhaného muškátového orieška, 100 g šunky, maslo

Postup: Uvarené makaróny v slanej vode scedíme, odkvapkáme. Očistený, umytý pór nakrájame na kolieska, vložíme na 2 m do vriacej vody, vyberieme, odkvapkáme. Očistené, umyté paradajky nakrájame na plátky, syr na nastrúhame nahrubo. Vajcia premiešame s mliekom, osolíme, okoreníme, vmiešame nastrúhaný muškátový oriešok. Do vymastenej nákypovej formy dáme 1/2 makarónov, na ne pór, zalejeme 1/3 mlieka, uložíme plátky šunky, na ďalšiu 1) 3, makarónov, paradajky, 1/3 mliek, na to zvyšné makaróny, zalejeme zvyškom mlieka, posypeme syrom, zapekáme pri 200 st. dozlatista 40 m. Ak povrch príliš hnedne, zakryjeme ho alobalom a dopečieme.