Suroviny ( 4 porcie): 400 g cestovín.
Omáčka: 1 mrazený špenátový pretlak (400 g), 2 cibule 3 PL oleja, 1 PL masla, 1 ČL oleja, 1 PL hladkej muky, 200 ml smotany na varenie, 1 tavený syr v črievku, 100 ml mlieka, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 150 g tvrdého nastrúhaného syra, mleté biele korenie soľ
Postup: cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Omáčka: Cibuľu nakrájame na tenké plátky, podusíme na oleji domäkka, pridáme trošku masla, poprášime múkou, premiešame, chvíľu pražíme, prilejeme smotanu vložíme rozmrazený špenátový pretlak, za stáleho miešania pridávame tavený syr, ak treba riedime mliekom, ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom, necháme prejsť varom, odstavíme z ohňa. Podávame posypané strúhaným syrom.