Suroviny: 200 g cestovín - rúrok, 2 ČL oleja, 1 veľká posekaná cibuľa, 2 konzerv pokrájaných paradajok, 370 g mletej morčaciny, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL tymianu, 300 g mladej zelenej fazuľky, 300 g brokolicových ružičiek, 1/2 šálky kyslej smotany, ? šálky postrúhaného parmezánu (iného syra)
Postup: V hrnci s osolenou vodou uvaríme cestoviny, precedíme, dáme do veľkej misy. Na panvici rozohrejeme 1 ČL oleja, 5 m pražíme cibuľu, nato pridáme paradajky, dusíme, až sa odparí časť tekutiny, premiešame s cestovinami. Do panvice dáme zvyšnú ČL oleja, mäso, tymian, soľ. Za stáleho miešania pražíme, až mäso zhnedne, pridáme fazuľku, brokolicu, kyslú smotanu. Zmes rozložíme do zapekacej misy, posypeme syrom, pečieme 20 - 25 m.