Suroviny (4 osoby): 300 g hladkej múky, 4 vajcia, 5 PL olivového či orechového oleja, 300 g špenátu, 250 g tvarohu či bryndze, 1éé g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, štipka muškátového orecha, 1 vajce
Postup: Z múky, soli, 2 vajec, 3 PL oleja, 6 PL vlažnej vody vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie, dáme na 1 h do chladničky. Očistený, umytý špenát krátko povaríme, scedíme, posekáme. Tvaroh či bryndzu zmiešame so špenátom zvyšnými vajcami, pridáme podľa chuti soľ, korenie, muškátový oriešok. cesto rozvaľkáme natenko, povykrajujeme kolieska, na každé dáme trochu plnky, preložíme, dobre popritláčame. Konce taštičiek potrieme rozšľahaným vajcom, pritlačíme k sebe. Tortelini varíme v slanej vode, až vyplávajú na povrch. Ešte teplé pokvapkáme zvyšným olejom, posypeme syrom, ozdobíme lístkami šalvie alebo bazalky.