Suroviny (4 osoby): 1 zv. zeleninovej vňate do polievky, 1 cibuľa, 200 g šošovice, 1 PL oleja, 500 ml zeleninového vývaru, 2 PL paradajok z konzervy, 1 konzerva kukurice, 200 g šľahačky, soľ, kajenské korenie, 200 g špagetových kolienok, zv. pažítky
Postup: Očistenú, umytú nakrájanú vňať nahrubo s ošúpanou, nakrájanú najemno cibuľou, šošovicou pražíme na rozohriatom tuku 2 m, prilejeme vývar, na miernom ohni varíme domäkka 50 m. Pridáme paradajky, kukuricu, šľahačku, ochutíme soľou, korením. Kolienka uvaríme v osolenej vode do polomäkka, pažítku nakrájame. Kolienka scedíme, premiešame so šošovicovou zmesou, pažítkou.