Suroviny (4 osoby): 250 g makarónov, 300 g paradajok, 2 cibule, 100 g šunky, 100 g údeného jazyka, 60 g masla, tuk, 20 g kapár, 1 PL byliniek, 100 g parmezánu, 200 ml smotany, 3 žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok

Postup: Makaróny polámeme, uvaríme do mäkka, paradajky sparíme, ošúpeme, nakrájame, cibuľu, šunku, jazyk nakrájame. Na 30 g masla opečieme cibuľu, paradajky, šunku, jazyk. Formu vymastíme, pridáme obsah panvice, cestoviny, kapary, bylinky, premiešame. Postrúhaný parmezán zmiešame so smotanou, žĺtkami, dochutíme. Zmes nalejeme na cestoviny, navrch dáme maslo, pečieme 20 m pri 200 st.