Suroviny (4 osoby): 2 PL oleja, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 červená paprika, 180 g krátkych cestovín, soľ, mleté čierne korenie, 400 g podrvených paradajok, štipka sušeného oregana, 1/2 ČL hnedého cukru, 225 g mrazenej fazule, 350 špenátu, 300 g artičokových srdiečok, 50 g parmezánu

Postup: cestoviny uvaríme podľa návodu. V panvici zohrejeme olej, pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, pražíme 5 m. Očistenú papriku nakrájame na pásiky, pridáme k cibuli. Do zmesi pridáme paradajky, hnedý cukor, trochu korenia. Zakryté varíme 10 m. Do omáčky pridáme fazuľu, necháme zovrieť, varíme 3 m. Umyté špenátové listy zbavíme stonkou vložíme do omáčky varíme 3 m. Artičokové srdiečka necháme odkvapkať. cestoviny scedíme, s artičokami dáme do omáčky, zohrievame 2 m. Podávame so strúhaným parmezánom.