Suroviny (2 osoby): 2 kaleráby, 4 hrubé klobásy, 1 malá konzerva kukurice, 1 PL sladkej horčice, 1 šálka vývaru, 1/2 dl bieleho vína. soľ, 2 PL masla, mleté čierne korenie
Postup: Očistené kaleráby nakrájame na tenké plátky, ktoré blanšírujeme v slanej vode 1 m. opláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať. Klobásovú hmotu rozdelíme na plátky okrem 2, rozotrieme. Poukladáme ich na seba, aby vznikli 2 porcie, každú končíme čistým plátkom. Pečieme v rúre pri 180 °C 10 m. 1/2 kukuričných zŕn dusíme na 1 PL masla, zalejeme šľahačkou rozšľaháme, precedíme. Omáčku dáme na sporák, ochutíme soľou, korením, horčicou, pridáme zvyšné zrná, dáme zovrieť, podávame ku lasagnám.