Suroviny: 300 g losieho filé (aj inej ryby), 200 g cibule, 5 dl bieleho vína, 50 g cesnaku, 1 viazanička petržlenovej vňate, 2 dl smotany, 300 g talianskych cestovín tagliatelle (môžu byť aj iné), 1 citrón, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie

Postup: cestoviny uvaríme v slanej vode s olejom do polomäkka, aby sa dali dobre hrýzť, s rybou ešte zmäknú. Očistené lososie filé nakrájame na malé kocky, opečieme na olivovom oleji. Pri pečení rybu osolíme, okoreníme, hotovú dáme nabok, na zvyšnej šťave restujeme nakrájanú cibuľu, rozotretý cesnak. Po pár m cibuľu zalejeme 1 dl bieleho vína, šťavu z 1 citróna, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, prilejeme smotanu. Šťavu zmiešame s predvarenými cestovinami, zalejeme zvyšným vínom, pridáme oopečené kocky lososa, dusíme 2 - 3 m. Podávajte s citrónom nakrájaným na dieliky. Ryba sa má opekať veľmi krátko, aby s nerozpadla.