Suroviny: 250 g cestovín rigatoni, 200 g postrúhanej kapusty, 1 PL olivového oleja, 1 červená cibuľa nakrájaná na polkolieska, 1 žltá paprika pokrájaná na rezančeky, 2 biele cibuľky pokrájané na kolieska, 1/2 šálky hrozienok, 1/4 ČL kayenského korenia, 1/4 ČL soli, 8 strúčikov opraženého cesnaku, 12 prekrojených čerešňových paradajok, štipka muškátového orieška, 1/4 ČL mletého čierneho korenia, 1/4 šálky postrúhaného parmezánu
Postup: cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, posledných 5 m pridáme kapustu, scedíme. Na oleji opečieme červenú cibuľu, biele cibuľky, papriku, hrozienka, kayenské korenie, posolíme, opekáme 4 min, pridáme cesnak, opekáme ešte 1 min. V hrnci zmiešame zeleninu, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, syr.