Suroviny (6 porcií): 360 g celozrnných rezancov, 250 g cukrového hrášku, 2 mrkvy, 2 šálky čerstvej bazalky, 1/2 šálky čerstvej mäty, 1/2 šálky čerstvého koriandra, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL sezamového oleja, 1/4 ČL kajenského korenia, 1/2 ČL soli, 1 červená papri 3 cibuľky, 2 PL nesolených arašídov

Postup: Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Na posledné 2 m varenia pridáme cukrový hrášok. Mrkvu pokrájame na šikmé kolieska, pridáme k rezancom s hráškom, po dovarení precedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať. Cibuľku nakrájame nadrobno, papriku zbavíme jadierok, pokrájame na kúsky. Medzitým zmixujeme bazalku, mätu, koriander, sezamový aj rastlinný olej, kajenské korenie, 1/4 ČL soli, mala by vzniknúť konzistencia pasty. Vo veľkej mise zmiešame rezance, cukrový hrášok, mrkvu, nakrájané cibuľky, papriky, bazalkovú zmes, zvyšok soli. Podávame ozdobený posekanými arašidami.