Suroviny (4 osoby): 200 g mozarelly, 40 g parmezánu, 300 ml polotučného mlieka, 80 g masla, 4 rajčiny, 1 Pl oleja, 400 g cestovín, 1 cibuľa, hladká múka, soľ, čierne korenie

Postup: cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody,. Pridáme 2 Pl oleja, necháme variť 7 m (podľa druhu cestovín). Nakrájanú cibuľu opražíme. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme múku, urobíme svetlu zápražku, ktorú zalejeme mliekom, za stáleho miešania krátko povaríme. Pridáme opečenú cibuľu, mozarellu, nastrúhaný parmezán. Osolíme, okoreníme, varíme, až sa syry roztopia, odstavíme, opatrne zmiešame s cestovinami. Zmes vložíme do vymastenej zapekacej misy, navrch rozložíme na plátky nakrájané paradajky, zapekáme 30 m v rozohriatej rúre.