Suroviny (4 porcie): 250 g canelloni, 500 g tvrdého špenátu, 250 g ricotty, 1 dl oleja, 3 vajcia, 1 dl šľahačky, cesnak, soľ, muškátový oriešok, 200 g parmezánu, petržlenová vňať.

Bešamelová omáčka: 1 l mlieka, soľ, 100 g masla, 400 g hladkej múky

Postup: Čerstvý špenát opečieme na rozotretom cesnaku a oleji, pridáme ricottu, soľ, muškátový oriešok, vajcia, šľahačku a premiešame. Zmesou plníme canneloni lyžičkou alebo cukrárenským vrecúškom. Na dno zapekacej misy dáme trochu bešamelu, naň poukladáme naplnené canneloni, prelejeme zvyškom bešamelu, posypeme parmezánom. Pečieme v rúre 40 - 45 m. Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Bešamelová omáčka: do rozpusteného masla pridáme múku, opražíme, pridáme soľ, zalejeme mliekom, varíme do zhustnutia.