Suroviny: 250 g filé z lososa, 2 sladké smotany alebo 1 smotana na varenie, 1 väčší bujón, 1 pór, suché biele víno, biele korenie, maslo, soľ, farfalle (mušličky), 1 pomaranč, 2 citróny
Postup: Lososa nakrájame na kocky, polejeme citrónovou šťavou, jemne osolíme, vložíme do chladničky. Pór nakrájame na kolieska, udusíme na masle vo veľkej panvici. Zalejeme šľahačkou, pridáme 1 dl vývaru, 1 dl bieleho vína, biele korenie. Varíme 20 m, kým sa časť vody odparí a omáčka zhustne. Osolenú vodu necháme zovrieť, pridáme trochu oleja, cestoviny a sporák vypneme. cestoviny sa nerozvaria. O 5 m ich vyberieme, nepremývame, pridáme trochu masla, premiešame. Dochutíme vínom, soľou alebo citrónovou šťavou. Vložíme do nej lososa a kúsky pokrájaného pomaranča, trochu povaríme, pridáme cestoviny, premiešame.