Suroviny: 8 lasagnových plátkov, soľ, 2 Pl olivového oleja, 12 veľkých garnátov, šťava z 2 limiet, 1 viazanička kôpru, 1 viazanička jarnej cibuľky, 800 g cukiny, 1 PL masla, 150 ml šľahčkovej smotany, 125 g plnotučného smotnového syra, 2 vajcia

Postup: Lasagnové pláty varíme 6 m do mäkka v dostatočnom množstve osolenej vody s 1 Pl oleja. Dierkovanou naberačkou ich po 1 vyberieme, vložíme do misy so studenou vodou, aby sa nezlepili. Garnáty pokvapkáme limetovou šťavou, prikryjeme, dáme do chladničky. Kôpor najemno posekáme, cibuľku nakrájame na kolieska, čistú cukinu nahrubo postrúhame. V panvici zohrejeme maslo, cukinu na ňom 1 m podusíme. Hneď ju vyberieme, pomiešame s kôprom, cibuľkou. Limetovú šťavu z garnátov dáme k zelenine. Garnáty, zeleninu dobre osolíme, okoreníme. Rúru predhrejeme na 175 °C. Lasagnové pláty vyberieme z vody, zľahka osušíme, po dĺžke prehneme tak, aby vznikli prehnuté lodičky, ktoré ukladáme vedľa seba do vymastenej zapekacej formy, naplníme zeleninou navrch poukladáme garnáty. Vymiešame smotanu, syr, vajcia, osolíme, okoreníme. Touto zmesou polejeme lodičky, dáme do rúry na strednú priečku na 20 m zapiecť. Po 10 m potrieme olejom.