Suroviny: 1 stredne veľká cibuľa, 200 g malých šampiňónov, 1 strúčik cesnaku, 1 jarná cibuľka, 2 Pl masla, 1 bobkový list, 200 g krúpok, 1/2 l kuracieho vývaru, 30 g nadrobno posekaného syra

Postup: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky. Šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame. Vňať z jarnej cibuľky nakrájame. Vo veľkom hrnci zohrejeme maslo a 3 m dusíme na ňom cibuľu. Pridáme šampiňóny, cesnak, bokový list, dusíme 2 m. Pridáme krúpky, kurací vývar, uvedieme do varu. Teplotu znížime, hrniec prikryjeme a necháme bublať 10 - 12 m. Tekutina sa má vsať. Odstránime bobkový list, krúpky dáme na misu, posypeme syrom a cibuľkovou vňaťou.