Suroviny (2 porcie):500 g mrazeného špenátu, 1 cibuľa, 2 PL paradajkového pretlaku, olej, mleté čierne korenie, 1 vajce, 200 g polohrubej múky, 200 g v šupke uvarených zemiakov, trochu strúhaného muškátového orieška, soľ
Postup: Do misy dáme uvarené prepasírované zemiaky, vajce, múku, soľ, štipku muškátového orieška a vypracujeme pružné cesto. Ak sa lepí, pridáme múku. Urobíme valček, nakrájame asi 2 cm kúsky, každý trochu roztlačíme vidličkou. V osolenej vriacej vode varíme 15 m. Cibuľu ošúpeme, nakrájame, pridáme špenát, paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, dusíme. Gnocchi zlejeme, necháme odkvapkať, premiešame s omáčkou, podľa potreby dochutíme, podávame. Gnocchi možno nahradiť ľubovoľnou cestovinou.