Suroviny) 24 kusov): 300 g lístkového cesta, 2 sardely z konzervy, 4 strúčiky cesnaku, 150 g vykôstkovaných čiernych olív, 1 sušená čili paprička, 6 šalviových lístkov, 1 PL kapár, 1 ČL citrónovej šťavy, 1/2 ČL sušeného tymianu a rozmarínu, 100 ml olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie
Postup: cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na obdĺžnik. Na plnku opláchneme sardely, necháme ich odkvapkať. Sardely, cesnak, olivy, čili papričku, šalviu, kapary pokrájame nadrobno, primiešame citrónovú šťavu, rozmarín, tymián, olej. Zmes vymiešame na pastu, podľa chuti okoreníme a osolíme. cesto potrieme pastou, na dlhšej strane necháme 2 cm voľný pás. Plát zvinieme, zabalíme do fólie, dáme na 30 m do chladničky. Roládu pokrájame na 4 cm dlhé plátky a slimáčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme 20 m v chlade odstáť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 15 m. Potom teplotu znížime na 140 °C, pečieme 10 m.