Suroviny: 8 lasagňových plátkov, soľ, 2 PL olivového oleja, 200 g varenej šunky, 1 viazanička rukoly 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 400 g syra ricotta, 2 vajcia, 150 g postrúhaného parmezánu, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, tuk na vymastenie formy, 2 PL masla
Postup: Lasagňové plátky uvaríme v osolenej vode, do ktorej priidáme 2 PL oleja, potom preložíme do studenej vody. Šunku pokrájame na kocky, rukolu očistíme, umyjeme a najemno nasekáme. Na 1 PL oleja opečieme nasekanú cibuľu a cesnak. Zmes zmiešame s rukolou, vajcami a 100 g parmezánu. Ochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom. Lasagňové plátky necháme odkvapkať a potrieme ich pripravenou zmesou. Z úzkej strany ich zrolujeme a prekrojíme na 3 rovnaké kusy. Závitky poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme zvyšným parmezánom a obložíme kúskami masla. Pečieme 15 minút.