Suroviny (4 porcie): 400 g makarónov, soľ, 2 papriky, 1 cibuľa, 2 PL oleja, mleté čierne korenie, maslo na vymastenie formy, 1 viazanička petržlenovej vňate, 2 vajcia, 100 ml mlieka, 100 g strúhaného tvrdého syra
Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C.Makaróny uvaríme podľa návodu na obale. Papriky umyjeme, očistíme, vyberieme jadrovníky, nakrájame. Cibuľu očistíme, nakrájame, opražíme na oleji, pridáme papriku, 5 m. opekáme, osolíme, okoreníme. cestoviny zlejeme, nenecháme odkvapkať, premiešame so zeleninou, dáme do vymastenej nákypovej formy. V miske premiešame vajcia, mlieko, syr s nasekanou petržlenovou vňaťou. Nalejeme na cestoviny, zapekáme 30 m.