Suroviny: 2 1/2 KL kvasníc, 225 ml vlažného mlieka, 350 g hladkej múky, 1/2 KL soli, 115 g zmäknutého masla, 2 žĺtky, 60 g kryštálového cukru, 75 g pokrájanej kandizovanej citrónovej kôry, 50 g sultánok, štipka postrúhaného muškátového orieška, postrúhaná kôra z 1 citróna a 1 pomaranča, 1 KL vanilkového extraktu
Postup: Do misy s mliekom vspeme kvasnice. Necháme 5 min., potom premiešame, aby sa kvasnice rozpustili. Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ. V strede spravíme jamku a vlejeme do nej rozpustené kvasnice. Drevenou varechou primiešame toľko múky, aby sme vytvorili riedke cestíčko. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 20 min., kym cestíčko nenarastie a nie je spenené. Primiešame múku zo strán misy a vytvoríme pevnejšie cesto. Miesime asi 10 min., kým nie je hladké a pružné. cesto vložíme do čistej misy a prikryjeme utierkou. Necháme kysnúť asi hodinu, kým cesto nezdvojnásobí objem. Cesto zrazíme a necháme 10 min. prikryté odpočívať.
Zmäknutým maslom (asi 15 g) vymastíme okrúhlu koláčovú alebo tortovú formu s priemerom 20 cm a hlbokú 15 cm. Okraje vyložíme papierom na pečenie tak, aby prečnieval asi 12 nad okraj formy. Vmiesime do cesta 100 g zmäknutého masla, žĺtky, cukor, citrusovú kôru, sultánky, muškátový oriešok citrónovú a pomarančovú kôru a vanilkový extrakt a asi 5 min. miesime, aby sme jednotlivé suroviny rovnomerne vmiesili do cesta.
Cesto vytvarujeme do okrúhleho bochníka a špičkou ostrého noža v strede spravíme X. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 2 hodiny, kým bochník nezdvojnásobí svoj objem. Cesto potrieme vajcovou glazúrou.
Pečieme v rozohriatej rúre asi 45 min., kým ihlica po vpichu ostane čistá. Vyklopíme z formy a necháme vychladnúť na mriežke pokrytej papierom.
Posypeme práškovým cukrom.