Suroviny (4 Porcie): 300 g polohrubej múky, 3 vajcia, 1 polievková lyžica oleja, soľ
Plnka a omáčka: 100 g nastrúhaného tvrdého syra, 2 plátky tvrdého syra, 250 ml kyslej smotany, 1 malý pohár vykôstkovaných olív, 1 ČL rasce, 2 PL tvarohu, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Na pracovnú dosku dáme múku, so stredu vyhĺbime jamku a vlejeme do nej rozšľahané vajcia. Pridáme olej, soľ, vypracujeme cesto. Miesime, kým sa neprestane lepiť. Hotové cesto je pružné a lesklé. Prikryjeme ho utierkou a necháme 30 minút odpočívať. V miske zmiešame tvaroh s nastrúhaným syrom, pridáme rascu, osolíme, okoreníme a na 30 minút vložíme do chladničky. cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske, v rovnakej vzdialenosti dáme naň kôpky plnky, okraj cesta prichytíme oboma rukami a zakryjeme ním plnku. Kraje cesta pevne pritlačíme a radielkom nakrájame taštičky. Okraje taštičiek pritlačíme vidličkou.
Postupujeme, kým máme cesto a plnku. Vo veľkom hrnci zohrejeme 2 litre osolenej vody, vložíme taštičky ravioli. Keď vyplávajú na povrch, varíme ešte 5 min. Vyberieme do hrnca, ktorý sme vymastili olejom, polejeme kyslou smotanou a zohrejeme. Nakoniec na ravioli dáme plátkový tvrdý syr nakrájaný na malé štvorčeky, roztopí sa v horúcej smotanovej omáčke. Posypeme posekanými olivami.