Suroviny (4 porcie): 375 g hydinovej pečene, 375 g šampiňónov, 150 g cibule, 1 PL masla, 200 ml zeleninového vývaru, 250 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 400 g menších cestovín (vretienka), 100 g ementálu, maslo na vymastenie formy
Postup: Rúru vyhrejeme na 200 °C. Pečeň umyjeme, nadrobno nasekáme, šampiňóny a cibuľu očistíme, a nadrobno nakrájame. Šampiňóny opečieme na masle, pridáme cibuľu, spolu dusíme, primiešame pečeň, z času na čas podlievame vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, zlejeme, prepláchneme, necháme odkvapkať. Do vymastenej formy dáme cestoviny, na ne rozdelíme pečeň so šampiňónmi, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.