Suroviny (pre 2 osoby): 200 g širokých rezancov, 4 mäsité rajčiaky, 1 veľká cibuľa, 1 sušená feferónka, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 6 PL oleja, 1 ČL morskej soli, 1 ČL bylinkovej soli, 3 PL nasekanej petržlenovej vňate
Postup: Rezance varíme v slanej vode 10 - 12 minút. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno posekáme. V panvici zohrejeme olej a najskôr na ňom pri miernej teplote dozlata opečieme cesnak. Potom pridáme cibuľu a feferónku a pečieme tak dlho, kým cibuľa nie je chrumkavá. Feferónku vyberieme. Rezance scedíme, zmiešame s cibuľou a cesnakom a ochutíme bylinkovou soľou. Rajčiaky umyjeme, prekrojíme napoly a vyrežeme stopkové lôžko. Nakrájame na plátky, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s rezancami.