Suroviny: cesto 500 g hladkej múky, 5 vajec
Náplň: 300 g ricotty z kravského mlieka, 300 g ricotty z ovčieho mlieka, 50 g duseného mangoldu, 100 g parmezánu, nastrúhaný muškátový oriešok, soľ
Zálievka: 100 g parmezánu, 100 g masla, 1 veľká šalotka, 12 PL Aceto Balzamico Tradizionale di Modena al Finto (zreje min. 12 r.)
Postup: Z hladkej múky vypracujeme hladké a cesto. Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň hodinu odležať. Potom ho rozvaľkáme na tenký plát, nakrájame z neho štvorčeky so stranami dlhými približne 5 centimetrov. Do stredu každého štvorčeka dáme zodpovedajúce množstvo náplne, cesto preložíme a vytvoríme trojuholníky.
Náplň vytvoríme, kým cesto odpočíva v potravinárskej fólii. Postupne pridávame všetky ingrediencie určené do náplne a dôkladne ich premiešame, až kým vytvoríme kompaktnú hmotu. Nakrájanú šalotku speníme na masle do zlata, pridáme Aceto Balsamico a polovičné množstvo parmezánu, nastrúhaného na jemno. Keď sa parmezán začne rozpúšťať, odstavíme hrniec z plameňa. Medzitým uvaríme v slanej vode trojuholníčky. Hotové ravioli vrátime do hrnca, zohrejme ich na miernom ohni v masle spolu so šalotkou, parmezánom a Aceto Balsamico.
Ravioli podávame na nahriatych tanieroch a nakoniec posypeme každú porciu parmezánom.