Suroviny (4 porcie): 800 g bravčovej panenky, soľ, drvené farebné korenie, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý tymian, 250 g lístkového cesta, 1 väčšia cukety, 2 paradajky, 4 sterilizované artičoky - srdiečka, hladká múka, červené víno

Postup: Očistenú, odblanenú panenku osolíme, okoreníme. necháme odležať. Opečieme na troške oleja zo všetkých strán do zlatista, odložíme na teplé miesto. Lístkové cesto vyvaľkáme na menší plát o hrúbke 3 - 4 mm, rozdelíme na 4 rovnaké kolieska, potrieme cesnakovým olejom (2 strúčiky v oleji roztlačené). Umytú cuketu, paradajky nakrájame na hrubšie kolieska, striedavo vtláčame do lístkových kruhov, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom, pečieme pri 220 °C 10 - 12 min.. Osušené artičokové srdiečka rozrežeme na polky, reznou stranou opečieme na panvici/grile. Do výpeku po mäse dáme trošku hladkej múky, zalejeme vínom, prevaríme, ochutíme soľou, korením.